Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Bude Mafra pokračovat v distribuci deníku Metro?

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Střet zájmů premiéra Babiše je všudypřítomný. Dnes se řeší v Evropském parlamentu a kdyby tomu nezabránili poslanci ANO a KSČM, řešila by se novela zákona o střetu zájmů i v Poslanecké sněmovně.

Také v pražském dopravním podniku mají právě teď zamotanou hlavu, jak se postavit ke společnosti Mafra z holdingu Agrofert, která se přihlásila do veřejné zakázky na distribuci deníku Metro. Už doposud distribuovala deník právě skupina Mafra. Potvrzený střet zájmů premiéra unijním auditem by však mohl být důvodem pro vyřazení Mafry z vypsaného veřejného tendru za 450 milionů korun.

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) apeloval na dopravní podnik, aby se choval s péčí řádného hospodáře a věnoval zvýšenou pozornost zákonu o střetu zájmů a zákonu o zadávání veřejných zakázek.

Podle pražské radní Hany Marvanové (Spojené síly pro Prahu) je audit dostatečným důvodem pro vyřazení Mafry z distribuce deníku Metro. Zároveň by uvítala, aby případ střetu zájmů skončil před českým soudem. Aby bylo nezpochybnitelné, mají-li společnosti Agrofertu nárok na veřejné peníze a aby státní instituce věděly, jak mají postupovat. Mluvčí Agrofertu by pak již nemohl opakovat, že audit není právně závazný a nemá tak vliv na veřejné zakázky.

Těsně před volbami má konečný beneficient holdingu Agrofert Andrej Babiš silnou motivaci uhájit distribuci pražského deníku pro svůj koncern. V minulých volbách byl deník Metro pro předvolební agitaci intenzivně využíván.

Problematika střetu zájmů Andreje Babiše stojí naši zemi nesmírné množství peněz, sil a energie. V době po pandemii potřebuje Česká republika nasměrovat síly úplně jinam.

Je na čase podpořit ve volbách demokraty a společně uzavřít tuhle nepovedenou kapitolu s Babišem v hlavní roli. V neděli 20. června odstartujeme celorepublikovou kontaktní kampaň při Jdeme do finále: NECOUVNEME!

Přijďme to říct hlasitě na Václavské náměstí v Praze 20.6. od 16,00.

Pojďme to změnit u voleb 8. a 9. října 2021.

Zdroje: https://denikn.cz/641138/dopravni-podnik-vybira-kdo-bude-v-mhd-distribuovat-noviny-hrib-kvuli-skupine-mafra-varuje-pred-stretem-zajmu/?cst=3a99bad7b36003372f774b071cd7368c0b0541e5&fbclid=IwAR103-E2lzoEfEMQi5mbewNTFNXoUORz3_DhpiJwRxSVvx_G14Hu93Oye70 a https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3323948-zive-snemovna-jedna-o-omezeni-pristupu-k-majetkovym-priznanim-dojde-i-na-covid-pasy?fbclid=IwAR3__xC0eJYGBMht_o9H9MebBPXnZdepbA5e7S2-z7tHSpn8QFS1j316ouQ

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku