Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

`Bojím se vlády židoliberálů` - prohlašuje kandidát do Rady ČT Černocký

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Máte pocit, že čtete úryvek z Hitlerovy knihy Mein Kampf, případně z antisemitského programu NSDAP? Kdepak. Takto se vyjadřuje Pavel Černocký, jeden z kandidátů do Rady ČT, kterého velkou většinou podpořil volební výbor Poslanecké sněmovny. Černocký získal jeden z nejvyšších počtů hlasů a má tedy velkou šanci být v dubnu zvolen na jedno ze čtyř uvolněných míst v Radě ČT.

Není to bohužel zdaleka poprvé, co se Pavel Černocký dopustil antisemitského či rasistického prohlášení. Na svých sociálních sítích často kritizuje George Sorose a sdílí konspirační teorie o údajném spiknutí židovských bankéřů. Rétoriku jako vystřiženou z nacistického Německa podtrhl tím, když si do svého podcastu na YouTube pozval soudem usvědčeného extremistu a neonacistu Tomáše Vandase, se kterým si notoval. Aby toho nebylo málo, Pavel Černocký je veden v evidenci spolupracovníků komunistické Státní bezpečnosti jakožto důvěrník, pod krycím jménem Botel.

Je sice pravda, že složení Rady ČT má reprezentovat různé názorové proudy ve společnosti, ale rasismus a propagace extremismu nemá ve slušné společnosti místo. A opravdu netvoří legitimní názorový proud. Je ostudné, že volební výbor Poslanecké sněmovny upřednostnil takovéto kandidáty před respektovanými autoritami. Demokratická opozice by se měla jasně postavit na obranu hodnot svobody a respektu a nedovolit zvolení takových lidí do Rady ČT. Měla by zabránit další radikalizaci naší společnosti a ohrožení nezávislosti České televize. Měla by zabránit volbě lidí jako je Pavel Černocký.

Neonacisté a konspirátoři do Rady ČT prostě nepatří.

#NezavislaMedia

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku