Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Benešová - Babiš - Berlusconi: Ministryně Benešová zlehčuje premiérův střet zájmů

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

V roce 2019 uvedl Seznam Zprávy rozhovor s ministryní spravedlnosti Marií Benešovou. Na otázku ohledně spolupráce s trestně stíhaným premiérem odpověděla: “Tak všechno je jednou poprvé. Berlusconi byl taky trestně stíhaný. Mně to nevadí, není rozhodnuto o vině a trestu.”

Nejsme si jisti, zda-li si paní ministryně za tuto odpověď vysloužila od premiéra pochvalu, či pokárání. Ale co touto paralelou chtěla sdělit lidem? Marie Benešová je známá šířením dohadů a spekulací, chtěla nám snad naznačit, že Andrej Babiš bude tak jako Silvio Berlusconi nakonec odsouzen?

Berlusconi vykonával funkci premiéra ve střetu zájmů a za svou kariéru stanul dvacetpětkrát u soudu, odsouzený byl za daňové úniky a uplácení. Hájil se mimo jiné slovy: “Všichni občané jsou si (před zákonem) rovni, jeden občan je však možná o trochu rovnější vzhledem ke skutečnosti, že mu více než polovina Italů svěřila odpovědnost řídit zemi."

Nebo nám chtěla naznačit, že jsou mezi námi (před zákonem) rovnější a odsouzení premiéra Babiše nepřipadá v úvahu? Jisté je, že člověk, který bagatelizuje premiérův střet zájmů a nonšalantně se ohání příkladem odsouzeného Berlusconiho, by neměl být ministrem spravedlnosti a už vůbec by neměl vybírat nového šéfa žalobců.

Slabá vláda s trestně stíhaným premiérem ve střetu zájmů, který čeká, bude-li obviněn, nemůže jmenovat nového nejvyššího státního zástupce. Je to jako by si bandita vybíral svého šerifa. Nový šéf žalobců může ovlivnit vyústění premiérovy kauzy Čapí hnízdo, vyšetřování Vrbětic nebo kauzy kancléře Vratislava Mynáře a jeho lidí. Současná vláda nemá legitimitu k tomuto kroku.

Občané i naše ohrožená justice si zaslouží, aby jmenování nového nejvyššího státního zástupce počkalo na novou vládu, která vzejde z voleb v říjnu 2021.

...a Marie Benešová si zaslouží konec ve vrcholné politice.

Přijďte ve čtvrtek 27. května podpořit demonstrace po celé republice -> https://www.google.com/maps/d/u/1/viewer?mid=1wQPStRTbXw63FG0krEgsmt4vACEwl9Kv&ll=50.136237200990415%2C15.567671599999997&z=9

A pokud Marie Benešová neodstoupí, budeme svůj tlak stupňovat a už v úterý 1. června se projdeme pod jejími okny. -> NECOUVNEME 3 - Pochod za spravedlivou vládu

Zdroje: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prepsano-zijeme-ve-zdivocele-dobe-ministryne-benesova-o-intrikach-v-capim-hnizde-a-zmanipulovanych-davech-77620, https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1561018-berlusconi-byl-odsouzen-za-uplaceni-senatora-vezeni-se-vyhne a https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/jak-sel-cas-se-silviem-berlusconim/r~i:gallery:23179/r~i:photo:423302/

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku