Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Babišův střet zájmů = pokuta pro celé Česko

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Evropská komise v pátek zveřejnila dokument, ve kterém České republice vystavila za chyby v zemědělských dotacích pokutu přesahující 82 milionů korun. Součástí pokuty je i sankce ve výši 1,1 milionu za střet zájmů tehdejšího premiéra Andreje Babiše.

Auditní řízení Evropské komise proběhlo už v roce 2019 a závěrečná zpráva auditu potvrzuje, že tehdejší premiér Babiš stále ovládá holding Agrofert a kvůli tomu nemá na unijní dotace nárok. Ze zprávy je tak patrné, že Andrej Babiš jasně porušil nejenom české ale i evropské zákony. Tehdejší vláda v čele s ANO navíc celý problém ignorovala a neučinila adekvátní kroky k nápravě.

Proti střetu zájmů Andreje Babiše v průběhu několika let protestovaly statisíce lidí. Babiš je však v popírání svého střetu zájmů i v porušování zákonů vytrvalý. Výsledkem toho je pokuta, kterou ovšem nezaplatí on sám. Zaplatí ji za něj stát a všichni občané.

Přesně tohle totiž Andrej Babiš ve skutečnosti dělá pro lidi – opakovaně je zneužívá pro svůj prospěch. I když už tedy není ve vládě, je stále ohrožením pro demokracii. S důsledky jeho vlády se tak budeme chtě nechtě potýkat ještě další roky. A to nejen placením jeho pokut, ale také úsilím, které musejí úředníci vynakládat na to, aby jeho excesy zpětně řešili.

To, že se teď šéf hnutí ANO k tomu všemu snaží o místo na Hradě, nebo snad opět ve vládě, je projev neuvěřitelné arogance. Kapitola Babiše v politice už musí jednou provždy skončit. A my to budeme stále připomínat!

Zdroj: iRozhlas.cz


Andrej Babiš opakovaně zneužívá stát ve svůj prospěch. A teď ještě pomýšlí na post hlavy státu. To mu nesmí projít! Chcete prezidenta, za kterého se nebudete muset stydět? Podepište výzvu Potřebujeme prezidenta a zasaďte se společně s námi o to, aby takový kandidát či kandidátka v nadcházejících volbách uspěl.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku