Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Babiš si postavil zlatý záchranný člun. Byli jsme u jeho vily ve Francii, podívejte se na video

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Týden před volbami se objevila kauza Pandora Papers. Mezinárodní kauza daňových úniků, do které je zapletený sám premiér Andrej Babiš. Ačkoliv nás může překvapit načasování, faktem je, že uniklá data zpracovávaly stovky novinářů ve více než stovce zemí světa. Tohle není žádná předvolební kampaň, ale naprosto reálný průšvih našeho premiéra. A ne tenhle průšvi za čtyři sta milionu jsme si mohli sáhnout. Přijeli jsme k Babišově zámku ve francouzském letovisku.

Chtěli jsme si udělat obrázek o kauze. Vážně se našly ještě další průšvihy našeho premiéra? A tak jsme se vydali přímo na místo - do městečka Mougins nedaleko francouzského letoviska Cannes. Náš místopředseda Jiří-Jakub Zévl obešel Babišovy vily. Jak to na nás působilo? Nejen vila samotná (tedy spíš zámek), ale zejména okolnosti kauzy působí, jako by si Andrej Babiš vybudoval zlatý záchranný člun pro případ, že se loď jménem Česko potopí ke dnu. To, že na druhé straně hesla "budu za vás bojovat až do rztrhání těla" se skrývá člověk, který není nijak ohrožený. Andrej Babiš je prostě z úplně jiného světa.

Mnoho z nás celá kauza pravděpodobně zmátla. Princip celé kauzy je poměrně složitý a vyžaduje znalost relativně technických detailů z ekonomického prostředí. A podle odborníků na ekonomickou kriminalitu může jít o praní špinavých peněz.

Podívejte se na video a šiřte ho dál. Rozhodnout můžeme ve volbách 8. a 9. října.

Video na Facebooku -> https://www.facebook.com/milionchvilek/videos/596329351494426/ Video na YouTube -> https://www.youtube.com/watch?v=NyttKwoerUY

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku