Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Aktualita: Zvolení Stanislava Křečka je smutnou zprávou o rozkladu demokratických institucí

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

ZVOLENÍ STANISLAVA KŘEČKA JE SMUTNOU ZPRÁVOU O ROZKLADU DEMOKRATICKÝCH INSTITUCÍ

Je velmi smutné a zároveň velmi vypovídající, že naši poslanci zvolili do funkce veřejného ochránce práv pana Stanislava Křečka.

Je to smutné nikoli proto, že proti němu má výhrady Milion chvilek, nýbrž proto, že člověk, který bagatelizuje rasovou diskriminaci, relativizuje lidská práva, popírá smysl úřadu, který má vést, a ještě v 80. letech veřejně obhajoval komunistický režim, není vhodným kandidátem do úřadu, jehož smyslem je pomáhat těm, kteří si sami pomoci nemohou.

Dobrý ombudsman každý rok pomůže tisícům lidí najít zastání. Špatný ombudsman může celou instituci paralyzovat, což se tisíců lidí osobně dotkne v jejich problémech. Proto je dnešní volba poslanců smutnou zprávou především pro ty, kteří se na úřad obrací.

Nejde o to demonstrovat proti osobě pana Křečka. On je ilustrací problému, ale ne jeho příčinou. Je však třeba jasně pojmenovat, co se v tomto státu děje. Čtyřkoalice ANO+SPD+KSČM+Hrad za tiché asistence části ČSSD postupně rozkládá jednu demokratickou instituci za druhou. Ve státní správě přátelé Agrofertu a Hradu, v čele vlády kozel zahradníkem.

Poslanci vybírali mezi respektovaným mezinárodním právníkem panem Schormem a panem Křečkem. Nejprve dali ruce pryč od paní Válkové a potom, přestože velmi dobře znali všechny jeho problémy, zvolili pana Křečka. Někteří říkají, že to udělali natruc. To je od nich milé, natruc poškodit instituci na obranu bezbranných.

Je možné se s tím smířit a rezignovat. Anebo to nahlas pojmenovat. Pokud začnou politici zneužívat svou moc, mají občané ústavní právo se ozvat. Zítra zveřejníme naše další kroky.

(Článek pro další informace)

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku