Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Aktualita: Sledujme volbu do mediálních rad

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

SLEDUJME VOLBU DO MEDIÁLNÍCH RAD

Již ve středu 11. 3. proběhne v poslanecké sněmovně volba do mediálních rad našich veřejnoprávních médií. Přestože mají tyto rady dohlížet na jejich nezávislost, kandiduje do nich celá řada lidí spjatých s konkrétními politiky.

Neříkáme nikomu, koho má a nemá volit, avšak myslíme si, že volba do veřejné funkce ve veřejnoprávní instituci by měla být veřejná. Veřejnost má právo vědět, kdo nese odpovědnost za případné zvolení lidí, kteří budou nezávislost veřejnoprávních médií torpédovat.

Newsroom ČT24 natočil krátké medailonky kandidátů do Rady České televize (někteří však odmítli odpovídat veřejnoprávnímu médiu, do jehož rady kandidují: http://www.medialnirady.cz/index.php/2020/03/05/dotaznik-newsroomu-ct-24/

Na webu www.medialnirady.cz lze najít podrobné přehledy o jednotlivých kandidátech a jejich veřejně vyslovených názorech na problematiku médií veřejné služby: http://www.medialnirady.cz/index.php/2020/03/10/uzsi-vyber-kandidatu-do-rady-ct-a-cro/

Sledujme volbu do těchto mediálních rad. Veřejnoprávní média slouží veřejnosti. Nedovolme politikům, aby Českou televizi privatizovali pro sebe.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku