Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Aktualita: Profikorupční hnutí

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

PROFIKORUPČNÍ HNUTÍ

Vzpomínáte, jak jsme psali o brněnském korupčníkovi z ANO Jiřím Švachulovi? A o vlivu Faltýnků na něj? Začíná se ukazovat, že to nejsou pouze veřejné zakázky v Brně, o které má mocný pan Faltýnek "zájem". 

Fotbalový magnát Pelta si v nově odkrytých odposleších tehdejší náměstkyni z MŠMT Simoně Kratochvílové stěžuje, že z Faltýnka už je jen "klasický výběrčí pro sebe". Kratochvílová se svěřila, že se s ní Faltýnek potkal a ukázal jí seznam dotací, o které má zájem. U nich si podle žalobce Ondřeje Trčky udělala obžalovaná Kratochvílová puntík.

Kratochvílová dále v odposleších popisuje, jak se s Faltýnkem potkala jednoho dne ve sněmovně a ten na ní prý "ječel" za to, že mu nevyšla podpora projektu Jeseník, o kterou důrazně projevil Kratochvílové zájem. Několik dní poté se v odposlechu Kratochvílová Peltovi přiznává, že Jeseník musí na seznam podporovaných projektů dát. "Faltýnek," dodává dle obžaloby šeptem.

A kdo jiný by v tomto příběhu měl hrát svoji roli, než papalášský a velmi vlivný poradce prezidenta Martin Nejedlý? Tomu se dle obžaloby zželelo futsalistů z Era-Pack Chrudim, jejichž projekt na nové vybavení neobdržel dostatečné hodnocení a tak na podporu nedosáhl. "Je to z Hradu, takže jim peníze musíme dát ... Je to Nejedlý a on musí být," říká v odposlechu Pelta a nakonec futsalistům hodnocení zvyšuje.

Odkaz na článek:  https://www.seznamzpravy.cz/clanek/z-faltynka-se-stava-klasicky-vyberci-prozradil-pelta-nechtene-policii-101318

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku