Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Aktualita: Hrdinové těchto dnů

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

HRDINOVÉ TĚCHTO DNŮ

Milí a vzácní přátelé, mnoho lidí teď stojí v první linii, aby všem ostatním zajistili bezpečí i komfort. Važme si toho, buďme si vědomi jejich práce a neberme to jako samozřejmost. Je na každém z nás, abychom se v tuhle chvíli snažili pomoci, kde jen to jde. Čím ohleduplnější k sobě budeme, tím lépe a rychleji celou situaci zvládneme.

ZDRAVOTNÍCI

Málokoho čeká v příštích týdnech tolik práce, stresu a obav jako zaměstnance našeho zdravotnického systému. Lékaři, lékařky, paramedici, zdravotní sestřičky ale i farmaceuti a farmaceutky, všichni tito lidé dávají všanc své vlastní bezpečí, aby pomohli ostatním. Zdravotnický systém čeká obtížná zkouška. Mysleme na to, v jaké situaci se naši zdravotníci nacházejí, poděkujme jim a berme na ně ohledy.

Situaci zaměstnanců v oblasti zdravotnictví vystihla slovenská prezidentka Zuzana Čaputová:

"...ste hrdinami dnešných dní. Na vás sa budú obracať občania s dôverou. Viem, že pracujete v najrizikovejšom prostredí a budete pracovať možno aj na hranici fyzického aj psychického vyčerpania. Viem, že vaša situácia nie je ľahká, že vaše zabezpečenie a ochrana nie sú ideálne, ale dúfam, že sa vláde podarí čoskoro situáciu zlepšiť. Spoliehame sa na vašu prísahu, ktorou ste svoj život zasvätili službe ľuďom, ktorí potrebujú pomoc. Veľmi si želám, aby sa občania k vám správali s rešpektom a uznaním, ktoré si zaslúžite.”

ZAMĚSTNANCI V OSTATNÍCH SLUŽBÁCH

Nejde ale jen o zaměstnance zdravotních služeb. Tisíce dalších lidí denně pracují na tom, aby celý systém fungoval co nejlépe a dopady pandemie na náš život byly co nejmírnější. Prodavačům, zaměstnancům elektráren, vodáren nebo tepláren, řidičům MHD, policistům, hasičům, vojákům a mnoha dalším patří naše veliké díky. ❤️

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku