Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Aktualita: Co je nového?

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

CO JE NOVÉHO?

Milí a vzácní přátelé, díky Vaší podpoře a společnému nasazení narůstá množství aktivit pod hlavičkou Milionu chvilek. Co je nového? 

Podali jsme žalobu na Vojtěcha Filipa a na KSČM ???? 

Jsme občanskou iniciativou, která přináší pozitivní vizi a hýbe českou společností. Jsme vidět, jsme slyšet. Kvůli tomu na nás útočí nejen trollové a dezinformační servery, ale také Andrej Babiš, Miloš Zeman a nově i Vojtěch Filip (poslanec a předseda KSČM). Pan Filip na Ústředním výboru KSČM 14. prosince lživě spojil spolek Milion chvilek s kybernetickými útoky na benešovskou nemocnici. Už 14. ledna jsme ho v předžalobní výzvě požádali o veřejnou omluvu. Ve středu 22. 1. nám zaslal jenom výmluvu. Proto jsme podali žalobu na něj i na KSČM, která je za výroky svého předsedy odpovědná. 

Financování Milionu chvilek ???? 

Činnost Milionu chvilek je od svého počátku financována z dobrovolných příspěvků soukromých dárců. Této podpory si velmi vážíme a chceme, aby se o způsobu financování spolku vědělo. Proto jsme přehledně sepsali nejdůležitější informace ohledně financování a hospodaření Milionu chvilek. Článek najdete pod tímto odkazem: https://www.milionchvilek.cz/clanek/financovani-milionu-chvilek-jasne-a-prehledne

Pomozte nám prosím tyto informace dostat mezi širokou veřejnost. Pokud se setkáte s nepravdivými zprávami a útoky na naše financování, prosíme sdílejte výše uvedený odkaz. Máme čisté svědomí a záleží nám na tom, aby lidé měli k dispozici ověřená fakta. 

Helena Válková nebude ombudsmankou, hrozí však ovládnutí mediálních rad ???? 

Na závěr jedna dobrá zpráva: Helena Válková se nestane ombudsmankou. Přestože zůstává zmocněnkyní vlády pro lidská práva (což o této vládě hodně vypovídá), jde o další úspěch občanské společnosti, která dala najevo důrazný nesouhlas s její nominací. Máme radost, že veřejnosti není jedno, kdo zastává tak důležitou funkci. 

Přátelé, buďme ve střehu i nadále. Chystá se mimořádně důležitá volba kandidátů do Rady České televize a Českého rozhlasu. Veřejná slyšení kandidátů proběhnou 4. - 6. února. Budeme celý proces pečlivě sledovat. ANO, SPD a KSČM na veřejnoprávní média dlouhodobě útočí a je možné, že se je pokusí politicky ovládnout - ať už skrze obsazení mediálních rad, nebo skrze jejich financování. Podrobné informace o fungování, obsazení a smyslu mediálních rad najdete zde. 

Tento rok nás čeká spousta práce. Vážíme si Vaší podpory a děkujeme Vám za ni. 

Držme si palce. 

Za tým Milion chvilek pro demokracii 

Mikuláš Minář

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku