Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Akce na výročí války. Petr Pavel, Šimon Pánek a další vystoupí už tuto sobotu na podporu Ukrajiny

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

V pátek to bude už rok od agresivního napadení Ukrajiny. Rok, který změnil životy lidem ve válečných zónách. Rok, během kterého Ukrajinci jako živý štít brání svobodný západní svět.

Sejdeme se proto v sobotu 25. února na průvodu a koncertu „Vidíme jasně, co je třeba udělat”. A co že je tedy třeba udělat? Vyslat vzkaz Ukrajině, že ani rok po začátku války naše podpora zdaleka nekončí. Ukázat Rusku, že je Západ jednotnější než kdy dřív. Teď je nejdůležitější spolupráce. A o té bude i sobotní akce. Podílejte se na ní.

Facebookovou událost najdete ZDE, tak nezapomeňte zaškrtnou, že se zúčastníte a říct o akci svým známým.

Akci spolupořádá Paměť národa, ukrajinské velvyslanectví, Dárek pro Putina i my. Kromě řady vzácných hostů a organizací na akci promluví také zvolený prezident Petr Pavel.

HARMONOGRAM AKCE „VIDÍME JASNĚ”:

  • Sejdeme se v 17:30 na Letenské pláni u budovy ministerstva vnitra, kde proběhne videomapping organizace Člověk v tísni, promluví historik Jiří Padevět a následně se průvodem přesuneme k ukrajinské ambasádě.
  • Při průchodu kolem ruské ambasády necháme v zemi před jejími zdmi malé ukrajinské vlaječky jako symbol zbytečně zmařených životů. Vlaječky budeme rozdávat u stánku, který najdete na začátku akce u budovy ministerstva vnitra na Letné (označený naším logem). Na všechny se ale nemusí dostat. Proto, pokud máte možnost, přineste si prosím své vlastní malé vlajky (koupené nebo vyrobené) na tyčce, která půjde zapíchnout do země.
  • Od 18:30 začíná před ukrajinskou ambasádou moderovaný koncert ukrajinské kapely z Charkova TNMK i Davida Kollera.

Akci budou moderovat novináři Jindřich Šídlo a Světlana Witowská.

Během koncertu promluví za Milion chvilek mluvčí Hana Strašáková, Šimon Pánek, ředitel Člověka v tísni nebo Martin Kroupa z Paměti národa. Několik slov pronesou diplomaté z Ukrajiny, Spojených států a Velké Británie. Uslyšíme také příběh mladé ženy prchající před válkou z Ukrajiny a zmocněnkyni pro lidská práva Kláru Šimáčkovou Laurenčíkovou nebo novináře Andreje Poleščuka a Michala Romancova. Na závěr vystoupí Petr Pavel, zvolený prezident republiky.

Válka stále není u konce. Skončit proto nemůže ani naše pomoc. Podpora největších evropských lídrů během únorové cesty Volodymyra Zelenského po Evropě i návštěva amerického prezidenta Joa Bidena v Kyjevě ukazuje, že demokratický Západ stále a jednohlasně stojí za Ukrajinou. To nejmenší, co může udělat každý z nás, je vyslat jasný signál, že za ní stojí i občané. Těšíme se v sobotu na viděnou!

Děkujeme, že jsme v tom společně. #StojimeZaUkrajinou

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku