Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

21. srpen 1968 - před 53 lety překročila hranice Československa vojska Varšavské smlouvy

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

21. srpen 1968

Vojska Varšavské smlouvy překročila hranice Československa před 53 lety. Armáda, která čítala 200 tisíc vojáků, k nám přijela potlačit naději na svobodu a okupovala nás dalších 23 let.

Bohužel i dnes, 30 let poté, jsou totalitní praktiky z dob okupace součástí našeho života.

  • Komunistická strana, která byla prodlouženou rukou totalitního Ruska, se v současné době podílí na vládě největší měrou od sametové revoluce. Na jejich hlasech dokonce stojí důvěra celé vlády.
  • Premiér Andrej Babiš je veden jako agent StB a slovenský soud jeho aktivní činnost u tajné policie opakovaně potvrdil.
  • Agenti ruské rozvědky mají na svědomí výbuch muničního skladu ve Vrběticích. Rusko obvinění navzdory důkazům odmítá a mstí se tím, že zařadilo Česko na seznam nepřátelských zemí. Před aktivitami ruských špionů na našem území dlouhodobě varuje BIS.
  • Dezinformace se stávají klíčovým nástrojem politického boje, stejně, jako tomu bylo za éry Sovětského svazu. Jejich působením se vytrácí hranice mezi pravdou a lží a jsou zásadním prostředkem k šíření propagandy. Dnes jsou v drtivé většině namířeny proti proevropským a demokratickým stranám. Z toho pak profitují extremistické a populistické strany, které rozdmýchávají nenávist ve společnosti a snaží se ji rozdělit.

Zeman s Babišem otevírají bránu ruskému vlivu

Nejsilnějším spojencem Ruska u nás je bohužel samotná hlava státu ve vleku svých poradců. Martin Nejedlý i bez bezpečnostní prověrky neformálně šéfuje Pražskému hradu, nosí v kapse diplomatický pas a létá do Moskvy jednat s nejbližšími spolupracovníky Vladimira Putina. Výsledkem je pak Zemanovo hájení zájmů Ruska na české politické scéně. Jasně se to ukázalo na příkladu vrbětické kauzy, ke které se prezident Zeman v době nejvyššího napětí nebyl schopen týden vyjádřit. Jeho následný projev pak jen nahrál na smeč ruské propagandě.

Pravé zlo ale páchá prezident a jeho okolí až skrze premiéra Babiše, kterého Miloš Zeman využívá k prosazení proruských zájmů jako těžkopádnou loutku, která tancuje, jak Hrad píská. Toho dosahuje například přes možnost udělit mu abolici (zastavení trestního stíhání), což by se našemu trestně stíhanému premiérovi velmi hodilo.

  • Zeman taky opakovaně útočí na Bezpečnostní informační službu (BIS) a jejího šéfa Michala Koudelku. Premiér Babiš se sice Koudelky dřív zastával, ale v posledních týdnech otočil a Koudelku nakonec znovu šéfem BIS nejmenoval.
  • Zeman taky otevřeně podporoval ruský Rosatom v tendru na dostavbu Dukovan, i přes bezpečnostní riziko, před kterým varovala BIS. Až do jarních událostí kolem Vrbětic se vláda Andreje Babiše úporně snažila Rosatom udržet ve výběrovém řízení i přes to, že účast Ruska v tendru by znamenala zásadní bezpečnostní ohrožení naší země.

Rusko, které se stále ještě neoprostilo od nedemokratického Sovětského svazu, má totiž dlouhodobě problém respektovat suverenitu ostatních států. My jsme si už ale široké ruské/sovětské náruče “užili” dost. Jednou stačilo!

V říjnu proto mají všichni demokraté jasný úkol: odstavit od moci trojici KSČM+SPD+ANO, které jsou totalitní praktiky až nebezpečně blízké.

Kdo na další 4 roky usedne ve vládě máme v rukou hlavně my. Pokud tedy chceme zabránit dalšímu pronikání proruských vlivů napříč Českem, máme k tomu právě teď příležitost. Demokratické koalice se zavázaly, že s extremistickými a populistickými stranami do vlády nepůjdou. Podpořme je proto v říjnových volbách a dejme tak najevo, že totalitní praktiky a ruský vliv už nechceme nikdy více!

Do kontaktní kampaně na podporu demokratických stran se můžete přidat na milionchvilek.cz/chcitozmenit

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku