Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Další krok ke zničení nezávislé České televize

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Volební výbor Poslanecké sněmovny, ve které má pohodlnou většinu hlasovací mašina ANO, SPD a KSČM, dnes vybral dvanáct kandidátů, ze kterých budou poslanci volit čtyři nové členy Rady ČT. A je jasné, že mračna nad svobodnými veřejnoprávními médii v Česku se velmi rychle stahují. Předvýběr dopadl tragicky!

Kdo v něm je?

Především příznivci a autoři dezinformační scény, zhrzení novináři, skalní odpůrci médií veřejné služby. Seznam dvanácti jmen, který neobsahuje téměř žádného odborníka nebo široce respektovanou osobnost z kultury nebo médií, poslouží Andreji Babišovi jako beranidlo. Ať už Sněmovna z tohoto seznamu vybere jakoukoliv čtveřici, s největší pravděpodobností dosadí do rady jenom další neřízenou střelu, která pomůže destabilizovat Českou televizi. Andrej Babiš totiž nepotřebuje, aby veřejnoprávní média pracovala v jeho prospěch - bohatě mu stačí, když z nich udělá nedůvěryhodnou kůlničku na dříví bez peněz, bez schopného týmu, bez odvážných novinářů a bez diváků.

Kdo v něm naopak chybí?

Mezi 56 přihlášenými sice byly relevantní a vážené osobnosti, ty se ale nedostaly ani do předvýběru. Hlasovací mašina totiž sleduje jasný cíl. A tím je zničit nezávislou a objektivní Českou televizi. Babišovi a jemu podobným se nehodí novinařina, která je vůči nim mnohdy oprávněně kritická. Přímo zestátnit ale televizi nemůžou. A tak pokračují v její likvidaci skrze Radu ČT. To ostatně začalo už minulý rok volbou destruktivního tria Matocha, Lipovská, Xaver.

Ve stínu koronaviru se daří schovávat řadu kauz, ale v dnešním případě se už členové volebního výboru za ANO, SPD a KSČM ani nepokoušeli předstírat dobré úmysly. Andrej Babiš prostě nestojí o objektivní média. On potřebuje média poslušná. Nyní si za pomoci SPD a KSČM zajistil, že nová Rada ČT uvolní cestu k odvolání generálního ředitele Petra Dvořáka a jeho týmu, a k umlčení investigativní práce České televize. Minulý týden si už navíc stávající Rada začala umetat pěšinku a nařkla ředitele ČT z nesplnění zákonné povinnosti. Hlavně že Rada na podzim tvrdila, že o zákonnosti může rozhodovat jedině soud.

V tichosti jsme tak nastoupili na cestu Polska či Maďarska, kde jsou média pod kontrolou mocných. Je otázkou, jestli tomu vládní ČSSD chce jenom dál nečinně přihlížet.

Červená čára demokracie „Nezávislá média” může být brzy překročena! Zvolme si v podzimních volbách takové politiky, kteří nebudou jen ničit instituce demokratického státu.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku